God fyringsteknikk

Det er økonomisk å fyre slik at mest mulig av veden forbrennes og omdannes til varme. Uforbrente røykgasser er tjæreholdige og legger seg som belegg i pipa og kan forårsake pipebrann.

Det aller viktigste når det gjelder effektiv fyring er at det bør fyres aggressivt. Ildstedet bør være tilpasset arealbehovet og ikke ha større kapasitet enn nødvendig. Bruk alltid god trekk og ha god varme og flammer i bålet. Når temperaturen er kommet opp i ønsket nivå, kan bålet få hvile. Legg på små mengder ved og heller litt oftere.

Noen enkle fyringstips:

  • Bruk tørr ved (ca 20 % fuktighet)
  • Fyr med god trekk i ovnen, særlig under opptenning og påfylling av ved
  • Tilpass mengden med ved til varmebehovet
  • Ikke fyll ovnen om kvelden og sett ned trekken (fare for pipebrann og utslipp av partikler)
  • Brenn aldri trykkimpregnerte materialer, plast eller sponplater (giftige gasser)
  • Nye rentbrennende ovner utnytter veden bedre og gir mindre utslipp
  • Riktig fyringsteknikk reduserer vedbehovet. Det gir bedre fyringsøkonomi og utslippene reduseres

Kilde: Norskved

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s